En tryg start på livet – en podcastserie om tryg tilknytning og tilknytningsbaseret arbejde

Tryghed. Tillid. Tilknytning. Det ved vi er nøgleord, når det handler om at give børn en god start på livet. Men hvorfor og hvordan? Det belyser Social- og Boligstyrelsen i en ny podcastserie om det lille barn. I fire afsnit kan du høre om forskellige tematikker, der knytter sig til arbejdet med at sikre, at alle børn får en tryg start på livet.

Betydningen af, at det lille barn får en tryg tilknytning til forældrene, fremhæves ofte. Det er her i den første levetid, at vi hver især danner de vigtige tilknytningsmønstre. Mønstre, som påvirker både vores forhold til andre og vores måde at agere på i verden. En tidlig indsats for at understøtte trivsel og tilknytning i de arenaer, hvor børn vokser op, kan derfor have stor betydning i et forebyggelsesperspektiv.

Det er den faglige baggrund for Social- og Boligstyrelsens nye podcastserie “En tryg start på livet”. Gennem seriens fire afsnit formidles både forskning om tidlig, tryg tilknytning og konkrete kommunale erfaringer med at understøtte en sådan tilknytning for børn i familier, der befinder sig i en sårbar position.

Fokus på både forskning og praksis

Hver episode er bygget op som en samtale med såvel en ekspert som en eller flere fagpersoner, som belyser det aktuelle tema fra både en forsknings- og praksisvinkel.

De fire afsnit i serien har følgende overskrifter:

  1. Vigtigheden af den tidlige tilknytning
  2. Tryg tilknytning i dagtilbud
  3. Når det er svært at blive far
  4. Minding the baby

Klik på overskrifterne for at læse mere eller høre de enkelte podcasts her på siden. Hvert afsnit varer ca. 30 minutter. ’En tryg start på livet’ er produceret af GoLittle Creative for Social- og Boligstyrelsen.

Podcastserien er en del af Social- og Boligstyrelsens arbejde med “Barnets første 1000 dage”, hvor målet er at styrke den tidlige indsats i barnets første leveår og give børn og familier i sårbare positioner en god start på livet.

Social- og Boligstyrelsens podcasts

Kontakt

Jonathan Damm Aagaard Seldorf
S: Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her