Når ens barn får en hjerneskade kan det være en meget stor belastning. Forældre reagerer forskelligt på store belastninger.
Erfaringen viser, at en stor del af forældrene får flash back med billeder af ulykken eller af scener fra intensivbehandlingen på hospitalet, svedeture, uregelmæssig puls eller hjerteforstyrrelser. Der kan også være andre fysiske reaktioner på grund af den psykiske stresstilstand, forældrene gennemgik, da deres barn/unge blev skadet.
Nogle få forældre oplever de nævnte reaktioner lige efter, at barnet/den unge er blevet skadet. De fleste forældre reagerer først senere, fx når barnet/den unge begynder at komme sig - eller flere år efter, at skaden er sket.
Familier, som har været igennem forløb med et barn/en ung, som får en livstruende sygdom eller alvorlig skade, er sårbare. Forældrene er stærkt udsatte. De oplever sorg og står samtidig overfor en ændret familiesituation og hverdag.
Ud over støtte til bearbejdning af den nye situation i familien, har forældrene behov for støtte og vejledning til også selv at kunne bidrage til, at deres barns funktionsevne kan bedres bedst muligt. Det er derfor nødvendigt, at fagpersoner og forældre er i løbende kontakt.