I kommunerne er den pædagogisk-psykologiske rådgivning ofte tilrettelagt i en organisation som kaldes PPR. PPR har som kerneopgave at yde pædagogisk-psykologisk rådgivning til og omkring børn i alderen 0-18 år, så alle børn får den fornødne hjælp i skole og dagtilbud.
Faggrupper som løser opgaverne i PPR er oftest psykologer, specialuddannede pædagoger, audiologopæder og i nogle kommuner vil der også være tilknyttet ergo- og fysioterapeuter.
PPR er ansvarlige for at rådgive kommuner og skoler, så de har et sagligt grundlag, når de skal træffe afgørelser om specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand og tilrettelægge undervisningen for elever med særlige behov (Deloitte, 2020).
Pædagogisk-psykologisk vurdering
For børn og unge med erhvervet hjerneskade kan PPR bidrage med en pædagogisk-psykologisk vurdering af barnets/den unges støttebehov samt rådgivning til skole og dagtilbud. Den pædagogisk-psykologiske vurdering omfatter, foruden en vurdering af barnets/den unges kompetencer, også et forslag til den nærmere tilrettelæggelse af den specialpædagogiske bistand.
PPR kan også samarbejde med praktiserende læge omkring vurdering af behov for udredning i sygehusregi og/eller anmode om specialiseret rådgivning fra VISO, den nationale special- og rådgivningsorganisation.